Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها- امروزه بسیاری از جوانان حتی با داشتن شرایط مطلوب اقتصادی، تمایلی به ازدواج ندارند که در واقع مسائل فرهنگی نقش پررنگ‌تری در پراهمیت جلوه دادن مسائل اقتصادی برای ازدواج پیدا کرده است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، هرچند هموار بودن شرایط اقتصادی و مسیر مشکلات مالی برای جوانان، امر ازدواج بهتر صورت می‌گیرد، اما این مسئله تنها مانع اصلی ازدواج جوانان نیست و بسیاری از جوانان با وجود شرایط مطلوب اقتصادی، تمایلی به ازدواج ندارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در واقع این بی‌میلی به ازدواج مسئله مهم دهه پیش روی جوانان است که آیا این قضیه به عدم تمکن مالی باز می‌گردد و یا به عدم تمایل به ازدواج ؟!

از گذشته تا به امروز دلیل عمده ازدواج نکردن جوانان مهیا نبودن شرایط اقتصادی عنوان می‌‌شد که بزرگترین مانع هم به شمار می‌رفت، اما در حال حاضر بر اساس مشاهدات میدانی و اظهار نظر روانشناسان مسائل فرهنگی سبب پررنگ شدن عامل اقتصادی شده و فرهنگ نقش بی‌بدیلی در کم رنگ شدن میل به ازدواج دارد.

فرار از مسئولیت و ناآگاهی از حقیقت ازدواج

در این راستا احسان شاه‌پیری به عنوان روانشناس و مشاور، با بیان اینکه فرار از مسئولیت  دلیل بی‌میلی به ازدواج است، اظهار داشت: جوانان امروز ما به ازدواج، یک نگاه بهشت رویایی و یک اتفاق خوشایند ندارند و به این نتیجه رسیده‌اند که هرکسی ازدواج می‌کند با کوهی از مسئولیت روبرو می‌شود که آزادی‌هایش گرفته می‌شود و باید از بسیاری از لذت‌ها و خوشی‌ها عبور کنند و این امر برای آنها خیلی خوشایند نیست.

وی افزود: از سویی دیگر افرادی هم که خواهان ازدواج هستند، پختگی لازم را برای ازدواج را به دست نیاورده‌اند که این قضیه نیاز به سبب شناسی و محتوای آموزشی صحیح دارد تا در اختیار آنها قرار گیرد، زیرا در خصوص حقیقت ازدواج محتوای درخوری در دسترس جوانان وجود ندارد که بدانند پیش نیاز آن چیست.

این روانشناس با اشاره‌ به تصورات تاثیر گرفته از فضای مجازی و انتظارات جوانان از ازدواج بیان کرد: متاسفانه جوانان تصویر روشن، واضح و صریحی از ازدواج ندارند، به عبارتی احساس می‌کنند که ازدواج کردن دنیای متفاوتی است که قرار است خوش بگذرد و همچنان مسائل دوران مجردی را داشته باشند، معمولا تصویر یک زندگی زوجی برای آنها شکل نگرفته که هر تصمیمی باید در رابطه زوجیت تعریف شود و خیلی از افراد از این باور فرار می‌کنند.

آیا احساس خوشبختی دارید؟

 شاهپیری تصریح کرد: با توجه به دنیای مدرنیته امروز و فضای مجازی، تصور جوانان این است که باید حتما با امکانات عالیه زندگی خود را آغاز کنند و خواستگارها با هجمی از درخواست‌های فراتر از وسع خود مواجه می‌شوند.

وی گفت: توصیه می‌کنم که جوانان در ابتدا باید به خودشناسی برسند، که آیا آمادگی ازدواج را دارند یا نه. با در نظر گرفتن ملاک های بلوغ به خود نمره دهند و زمانی به یک سری بلوغ‌ها نرسیده باشند، نمی‌توانند از طرف مقابلشان هم رفتار بالغانه در این زمینه‌ها انتظار داشته باشند.

بنابراین قبل از شروع ازدواج اول باید بررسی کنیم که خودمان چقدر آماده ازدواج هستیم؛ به خود بگوییم که « اگر احساس رضایت و خوشبختی از زندگی دارم، اکنون می توانم ازدواج کنم و اگر به این امید هستم که فرد دیگری این کار را انجام دهد آمادگی ازدواج را کسب نکرده ام.»

مشکل مسائل اقتصادی است یا اهمیت دادن به آنها؟

محدثه بخشی از دیگر روانشناسانی در این خصوص اظهار داشت: کاهش میل به ازدواج را می‌توان از دو منظر بحث‌های فرهنگی و اقتصادی میتوان بررسی کرد. تفکر قالب جامعه اینگونه القا می‌کند که به دلیل مسائل اقتصادی جوانان به ازدواج بی‌میل شده‌اند اما در واقع این میزان «اهمیت دادن» به مسائل اقتصادی سبب شده تا گرایش به ازدواج کم شود.

وی افزود: البته هرچند که اشتغال پسران و شرایط مطلوب اقتصادی آنها بی‌تاثیر در ازدواج پسران نیست، اما حاشیه‌های ازدواج و خرج‌های اضافه به قدری افزایش پیدا کرده که دردسرساز شده است. بنابراین بُعد فرهنگی در پررنگ شدن این حاشیه‌ها دخیل است که بدون آنها هم می‌شود ازدواج موفقی داشت.

بخشی با اشاره به  سنت‌های ازدواج گفت: برخی از سنت‌های پایه‌گذاری شده که با مسائل فرهنگی ما تنیده شده باید اصلاح شود. حتی در بسیاری از موارد با اینکه دختران و پسران حاضر به نادیده گرفتن آنها می‌شوند اما خانواده‌ها از این مسائل کوتاه نمی‌‎آیند و همراهی نمی‌کنند.

توصیه آیت‌الله علوی‌گرگانی به خانواده‌ها‌ / به سنت‌های اصیل اسلامی برای ازدواج جوانان بازگشت کنیدبازنگری در قانون تسهیل ازدواج در صورت تشکیل کمیسیون ویژه جمعیت/ کاهش 40درصدی ازدواج در سال‌های گذشتهزمان مناسب برای ازدواج از نظر رهبر انقلاب/ رسم وساطت در ازدواج کم شده است

به گزارش تسنیم، ناگفته نیست که مسائل اقتصادی با فرهنگی ارتباط نزدیکی دارند و آنچه که مسائل اقتصادی را برای جوانان ما به ویژه در امر ازدواج پراهمیت جلوه داده، فرهنگ و رسانه است. بنابراین علاوه بر مسائل اقتصادی باید بر مسائل فرهنگی تمرکز بیشتری صورت گیرد تا مسیر ازدواج جوانان و حتی میل به ازدواج هموارتر شود.

انتهای پیام/169/ش

R41346/P/S6,51/CT7 بیشتر بخوانید... رئیس سازمان بسیج: کاهش آمار فرزندآوری ‌از نتایج سختی راه ازدواج است / توجه به رشد جمعیت و فرزند‌آوری در بسیج اصفهان| روایتی از سبک و سیاق ازدواج شهدا؛ شهیدان چگونه زندگی شیرین و ساده‌ای داشتند؟ اصفهان| راه اندازی پویشی برای «رفع موانع ازدواج»؛ با آگاهی و پیش مطالعه وارد شوید قیمت ارز و طلا لیگ ایران و جهان بیشتر بخوانید... رئیس سازمان بسیج: کاهش آمار فرزندآوری ‌از نتایج سختی راه ازدواج است / توجه به رشد جمعیت و فرزند‌آوری در بسیج اصفهان| روایتی از سبک و سیاق ازدواج شهدا؛ شهیدان چگونه زندگی شیرین و ساده‌ای داشتند؟ اصفهان| راه اندازی پویشی برای «رفع موانع ازدواج»؛ با آگاهی و پیش مطالعه وارد شوید پربیننده‌ترین اخبار استانها ۱ لیگ برتر فوتبال| پوکر قهرمانی پرسپولیس روی سکوی نفتی/ طلسم و رکوردها با هم شکستند + جدول ۲ معاون وزیر بهداشت: مشهد در وضعیت بحران ابتلا به کرونا قرار دارد / مردم ‌به هیچ عنوان به این شهر سفر نکنند‌ ۳ معاون وزیر بهداشت: هیچ داروی گیاهی و سنتی مؤثر برای درمان کرونا نداریم‌ / پاییز ‌سخت‌‌تری در راه است ۴ گل‌محمدی: هر چقدر از بازیکنانم تعریف کنم کم است، آنها از جان مایه گذاشتند/ در شهر اولین‌ها رکوردشکنی کردیم ۵ گزارش ویدئویی| روایت تسنیم از ماجرای زمین‌خواری ۳۰ ساله در گلستان / ‌نجات جنگل ۴۰ میلیون ساله ناهارخوران با دستور "رئیسی" ۶ تارتار: در جنگی نابرابر به پرسپولیس باختیم/ شرمنده هواداران شدیم ۷ حریرچی: امیدواریم واکسن آنفلو‌انزای تولید داخل ‌تا پاییز ‌آماده‌ عرضه شود / ‌مردم مراقب داروهای تقلبی کرونا باشند ۸ دریادار ‌خانزادی: در ساخت تجهیزات دریایی به طور صددرصد خودکفا شدیم /‌ هیچ‌گاه دست نیاز به سوی دشمن دراز نخواهیم کرد مهمترین اخبار استانها گزارش ویدئویی| روایت تسنیم از ماجرای زمین‌خواری ۳۰ ساله در گلستان / ‌نجات جنگل ۴۰ میلیون ساله ناهارخوران با دستور "رئیسی" معاون وزیر بهداشت: مشهد در وضعیت بحران ابتلا به کرونا قرار دارد / مردم ‌به هیچ عنوان به این شهر سفر نکنند‌ ضرب و شتم برخی از دستفروشان یاسوجی توسط ماموران شهرداری / عذرخواهی عضو شورای شهر دریادار ‌خانزادی: در ساخت تجهیزات دریایی به طور صددرصد خودکفا شدیم /‌ هیچ‌گاه دست نیاز به سوی دشمن دراز نخواهیم کرد مهمترین اخبار تسنیم سخنگوی وزارت خارجه: هیچ حرکتی علیه ملت ایران بی‌پاسخ نخواهد ماند عراق | اصابت چهار راکت به اردوگاه محل استقرار تروریست‌های آمریکایی در جنوب بغداد حمله هوایی رژیم صهیونیستی به جنوب سوریه معاون وزیر بهداشت: مشهد در وضعیت بحران ابتلا به کرونا قرار دارد / مردم ‌به هیچ عنوان به این شهر سفر نکنند‌ حزب‌الله خواستار اقدام فوری جامعه بین‌الملل علیه تجاوزگری آمریکا شد درباره ما ارتباط با ما آرشیو اخبار پیوندها بازار پربیننده‌ترین اخبار قیمت ارز و طلا لیگ ایران و جهان ما را دنبال کنید: RSS اینستاگرام توییتر فیسبوک   آپارات   بیسفون   سروش   ویسپی   آی‌گپ
All Content by Tasnim News Agency is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.

منبع: تسنیم

کلیدواژه: معاون وزیر بهداشت ازدواج جوانان مسائل اقتصادی مسائل فرهنگی برای ازدواج

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۳۴۳۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عباس عبدی : قانون فرزندآوری به لحاظ مصرف منابع مالی فاجعه است / در دولت جدید با تشدید ناامیدی ، شاهد کاهش دوباره فرزندآوری شدیم

عباس عبدی در یادداشتی با عنوان «صنعت دستاوردسازی» در روزنامه اعتماد نوشت: متأسفانه یکی از ویژگی‌های بارز جناح حاکم دستاوردسازی است، که به علت فقدان دستاورد‌های ملموس و قابل توجه، با تفسیر و تعبیر‌های گوناگون می‌کوشند که برای دولت و مجلس دستاورد تعریف کنند.

امسال وارد سومین سال اجرای قانون فرزندآوری و جوانی جمعیت هستیم. قانونی که به لحاظ مصارف و منابع مالی یک فاجعه بود و از حیث اصول کلی حاکم بر آن نیز غیر قابل پذیرش است، ولی مهم‌تر از همه فقدان اثرگذاری این قانون است. به همین علت اگر توجه شود، افراد دولت و مجلس درباره موفقیت‌های این قانون که دستپخت مشترک اصولگرایان است، هیچ ادعایی که نشانگر موفقیت باشد اظهار نمی‌کنند، و این به منزله شکست طرح فرزندآوری است، ولی به جای اعلام شکست طرح و توقف آن، همچنان آن را ادامه می‌دهند، به امید آنکه بعدا موفق شود! یا شرایطی پیش‌آید که مجبور به اقرار شکست نشوند!

با این حال طی روز‌های گذشته دیده شده که برخی از منسوبین وزارت بهداشت و درمان، کوشیده‌اند که در این مورد نیز دستاوردسازی کنند و اجرای قانون را موفقیت‌آمیز جلوه دهند. از جمله مقام وزارت بهداشت و درمان ادعا کرده که: «شیب کاهش جمعیت بسیار تند بود و اکنون کند شده است، وقتی آمار کاهش جمعیت را از سال ۱۳۹۹ مشاهده می‌کنیم، این آمار هرچه به ۱۴۰۲ و امسال نزدیک می‌شویم، کندتر شده و به یک چهارم آمار پیش از آن رسیده است.

اگر قانون جوانی جمعیت نبود، قطعا شاهد کاسته شدن از نرخ کاهش جمعیت نبودیم.» مدیری دیگر از وزارت بهداشت اضافه کرد: «در سال ۱۳۹۵ نرخ باروری به ۲.۱۲ و در سال ۱۴۰۰ به ۱.۶۵ رسید که با ابلاغ قانون جوانی جمعیت و سلامت خانواده در این سال، نرخ باروری در سال ۱۴۰۱ با روند افزایشی به ۱.۶۶ رسیده است.» می‌خواهند بگویند که اجرای قانون فرزندآوری مانع از روند کاهشی گذشته شده و شدت کاهش را کم کرده است و به عنوان دستاورد دولت معرفی کرده‌اند. این ادعا چند ایراد دارد که به آن پرداخته می‌شود.

۱ـ مطابق برنامه توسعه باید نرخ باروری به ۲/۵ برسد. این حجم بزرگ از اتلاف منابع مالی برای این نیست که کمتر از یک‌صدم! به نرخ باروی اضافه یا از روند کاهشی فرزندآوری به میزان اندکی کم شود... 

اگر اینطور پیش برود ۸۰ سال دیگر به نرخ مورد نظر خواهیم رسید. طرح فرزندآوری برای تغییر روند کاهشی و حتی افزایشی شدن آن بود و نه کاهش بسیار اندک و موقتی.

۲ـ ایراد مهم‌تر این است که این مقایسه را با سال ۱۳۹۷ و ۱۳۹۸ انجام داده‌اند، در حالی که باید با سال ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ یعنی سال پیش از اجرای قانون و آمدن این دولت انجام می‌دادند. تعداد متولدین در سال ۱۴۰۰ اندکی بیش از ۱۳۹۹ بوده، بنابراین پیش از آمدن این دولت و این قانون، روند کاهشی متوقف شده بود. ولی در دو سال اخیر دو باره روند کاهشی شدت گرفته است. تعداد متولدین در ۱۵ سال اخیر به شرح زیر است: 

خوب نگاه کنید! روند زاد و ولد تا سال ۱۳۹۴ مثبت بوده است. پس از آن است که روند کاهشی آغاز می‌شود. از سال ۱۳۹۶ تا پایان سال ۱۳۹۹؛ حدود ۲۷‌درصد کاهش یافته که عوارض وضعیت بد اقتصادی و تحریم‌ها و ناامیدی از آینده است. این ظرفیت منفی تخلیه شد، ولی با آمدن دولت جدید که امید را باید به جامعه باز می‌گرداند، نه تنها چنین نشد، بلکه با تشدید ناامیدی، شاهد کاهش دوباره فرزندآوری شدیم.

هر چند بودجه فوق‌العاده زیادی را صرف فرزندآوری کردند و مقررات سفت و سختی نیز برای آن گذاشتند و خواستند با افزایش ازدواج ماجرا را حل کنند، ولی نتیجه عکس داد و ازدواج در همین دو سال اجرای این طرح حدود ۱۷ درصد کاهش یافته است.

جالب اینکه یکی از مسوولان وزارت کشور با هدف دستاوردازی گفته است که با آمدن دولت رییسی، طلاق کمتر شده است. این نیز غلط است. آمار طلاق در سال ۱۴۰۱، نسبت به سال ۱۴۰۰ افزایشی است و در سال ۱۴۰۲ تا حدود ۵ درصد کاهش یافته است. ولی آمار خام طلاق مساله اصلی نیست، بلکه نسبت طلاق به ازدواج و نیز نرخ طلاق مهم است که براساس آمار رسمی ثبت احوال هر دو مورد افزایش یافته است.

۳ـ ایراد دیگر درباره ادعای کاستن از شدت نزولی فرزندآوری است. این پدیده نیازی به دخالت دولت نداشت. به‌طور عادی رخ می‌داد. چرا؟ شما هنگامی که تصمیم به کاهش وزن می‌گیرید در یک ماه اول ممکن است تا ۵ کیلو کم کنید، ولی در ماه‌های بعدی نمی‌توانید با همین سرعت وزن را کم کنید، به مرور کاهش وزن سخت و سخت‌تر می‌شود.

کاهش فرزندآوری هم همین گونه است، ابتدا با سرعت کاهش می‌یابد، ولی در ادامه سرعت کاهش آن کم می‌شود. سرعت افزایش نیز همین گونه است. در هر حال این نوع دستاوردسازی‌ها موجب اعتماد مردم نمی‌شود، فقط مسوولان بالادست را که فاقد آگاهی‌های لازم از جزییات هستند فریب می‌دهد. همین و بس.

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: انتقاد عباس عبدی از پرداخت وام‌های ازدواج ، فرزندآوری و مسکن: این پول‌ها را به بخش تولید بدهید، ازدواج و فرزندآوری خودش محقق می‌شود انتقادات صریح عباس عبدی : فکر می کنند با پرداخت قدری پول و اعتبار، مردم برای ازدواج و فرزندآوری صف می‌کشند؟ مشکل اصلی جوانان سقوط اقتصاد و درآمدست

دیگر خبرها

  • گام‌های جدید در رفع موانع تولید با کمک اتحادیه‌ها و اصناف
  • عباس عبدی : قانون فرزندآوری به لحاظ مصرف منابع مالی فاجعه است / در دولت جدید با تشدید ناامیدی ، شاهد کاهش دوباره فرزندآوری شدیم
  • ایران جزو کشور‌های شناخته شده دنیا در درمان ناباروری
  • تسهیل ازدواج جوانان با مهریه کم
  • وحید شمسایی: موانع فرزندآوری باید رفع شود
  • موانع فرزندآوری باید رفع شود
  • نه از یاران «ب. ز» می‌گویند نه مسائل مالی پرونده را شفاف می‌کنند
  • در کنار همه مسایل اقتصادی به ابعاد فرهنگی فرزندآوری توجه شود
  • موانع فرزندآوری باید رفع شود/ زوج‌های جوان و مجرد‌ها باید در مسیر رونق بخشی به خانواده قرار بگیرند
  • تعریف ظرفیت‌های مشاوره‌ای برای افرادی که در سن ازدواج هستند