Web Analytics Made Easy - Statcounter

رییس کمیسیون مشترک طرح جوانی جمعیت و حمایت از خانواده مجلس شورای اسلامی گفت: هفت هشت سال اخیر دوران طلایی باروری زنان بوده، ولی عجیب است که در این دوره ۴۰ درصد ازدواج‌ها و ۳۰ درصد زاد و ولد‌ها کاهش یافته‌اند.

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، بانکی پور، رییس کمیسیون مشترک طرح جوانی جمعیت و حمایت از خانواده مجلس شورای اسلامی در ویژه برنامه روز ملی جمعیت که با عنوان «زیر تیغ بحران» از سوی بسیج دانشجویی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران برگزار شد، گفت: مسئله ما هرم سنی جامعه است که دارد به هم می‌ریزد و این بدان معناست که جامعه ما در آستانه پیری جمعیت قرار گرفته و اگر این مسئله را جدی نگیریم تمام زحماتی که کشیده ایم و امید‌هایی که برای کشور داریم همه را از دست می‌دهیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی افزود: متاسفانه هنوز نخبگان، مدیران و صاحبنظران در کشورمان مسئله پیری جمعیت را آنگونه که باید و شاید ادراک نکرده اند و البته دلیلش هم این است که ما تا مسئله‌ای را حس نکنیم نسبت به آن حساس نمی‌شویم؛ مثلا وقتی که کرونا در چین شیوع پیدا کرد در کشورمان اقدام خاصی صورت نگرفت، ولی وقتی کرونا در کشورمان شیوع پیدا کرد و آمار مرگ و میر بالا رفت آن وقت همه مجبور شدیم پروتکل‌ها را رعایت کنیم و هر کاری را انجام دهیم.

بانکی پور تصریح کرد: پیری جمعیت تا ۳۰ سال آینده تمام کشورمان را در بر می‌گیرد و ما جوانان را به عنوان موتور محرکه جامعه از دست می‌دهیم و با کمبود نیروی کار مواجه خواهیم شد و قطعا آن زمان دیگر نمی‌توانیم کاری انجام می‌دهیم. در واقع اگر غفلت کنیم و جامعه داخل سیاه چاله پیری جمعیت سقوط کند تا ۱۵۰ سال دیگر هر چقدر هم سرمایه گذاری کنیم نمی‌توانیم از این سیاه چاله بیرون بیاییم. کما اینکه خیلی از کشور‌های اروپایی بیشترین سرمایه گذاری را انجام داده اند، ولی نمی‌توانند از پیری جمعیت رهایی پیدا کنند.

وی با بیان اینکه بحران پیری در ایران اصلا قابل مقایسه با فاجعه‌ای که در اروپا رخ داده نیست، افزود: کشور‌های اروپایی همه با هم و ظرف ۳۰۰ سال پیر شده اند، اما جمعیت ایران ظرف ۳۰ سال آینده پیر می‌شود و این در حالی است که کشور‌های اطراف ما نظیر افغانستان، پاکستان و عراق همگی جوان خواهند بود. به هر روی پروسه ۳۰۰ ساله پیری جمعیت در اروپا موجب شد تا اروپایی‌ها خود را با شرایط پیری وفق بدهند و مشکل خود را با کمک مهاجرین حل کنند، ولی در ایران پیری جمعیت با سرعت اتفاق می‌افتد و از طرفی تمام کشور‌های اطراف ما جوان خواهند بود، ولی جمعیت ما پیر می‌شود و این پیری می‌تواند بحران امنیتی را در پی داشته باشد و به این بهانه کشورمان مورد طمع دیگر کشور‌ها قرار بگیرد.

رییس کمیسیون مشترک طرح جوانی جمعیت و حمایت از خانواده مجلس شورای گفت: اروپایی‌ها ابتدا پیشرفت کردند و به قدرت و ثروت رسیدند و بعد پیر شدند، ولی ما مانند فردی هستیم که پیر شده و هنوز مستاجر است و سرمایه ندارد و این یک ابربحران است و اصلا هم شوخی بردار نیست. به هر روی اگر ما به داخل سیاه چاله جمعیت بیفتیم درمانی برای آن وجود ندارد و فقط باید پیشگیری کنیم و این در حالی است که پنجره زاد و ولد ما پنج شش سال دیگر بسته می‌شود.

بانکی پور با بیان اینکه رشد جمعیت تنها راه جلوگیری از پیری جمعیت است از این رو ما باید تا پنج سال آینده روال رشد جمعیت را تغییر بدهیم، اظهار کرد: جالب است بدانید که هفت هشت سال اخیر دوران طلایی جبران بوده به گونه‌ای که بیشترین تعداد زنانی که امکان باروری داشته اند مربوط به این دوره تاریخی بوده اند و البته در آینده نیز ما این تعداد زن را که مستعد باروری باشند را نخواهیم داشت؛ ولی عجیب است که در این دوره ۴۰ درصد ازدواج‌ها و ۳۰ درصد زاد و ولد‌ها کاهش یافته اند. با این اوصاف می‌توان گفت که ما در بهترین شرایط برخورداری از نیروی انسانی برای زاد و ولد بودیم، ولی بدترین نتیجه را گرفته ایم.

وی با تاکید بر اینکه ما باید روال رشد جمعیت را خیلی سریع و ظرف پنج سال آینده و آن هم در شرایط سخت اقتصادی تغییر بدهیم و چاره‌ای هم جز این نداریم، تصریح کرد: بحران پیری جمعیت با هیچ یک از بحران‌های تاریخ کشورمان قابل مقایسه نیست چرا که این بحران می‌تواند منجر به بحران‌های امنیتی، اقتصادی، علمی و بحران سلامت شود.

بانکی پور با بیان اینکه ما ۹ هزار نفر ساعت جلسه با کارشناسان برگزار کرده ایم با این وجود هیچ کارشناسی را در کشور پیدا نمی‌کنید که گفته باشد من نظری در مورد قانون جوانی جمعیت دارم و ما نظر او را نشنیده باشیم، افزود: ما برای اینکه مشکل بحران جمعیت را از طریق قانون جوانی جمعیت حل کنیم ۲۱ مانع برای رشد جمعیت را شناسایی و راه حل هر یک از موانع را ارائه کردیم با این وجود هر ماده از قانون جوانی جمعیت پاسخی به موانع احصاء شده است.

وی رغبت جوانان به آموزش عالی را یکی از موانع ازدواج و فرزندآوری برشمرد و اظهار کرد: نظام آموزش عالی به گونه‌ای چیده شده که مانع فرزندآوری و ازدواج است. همچنین مشکلات اقتصادی و معیشتی، هزینه‌های فرزندآوری و سقط جنین از دیگر موانع فرزندآوری محسوب می‌شوند که قانون جوانی جمعیت نیز با روش حل مسئله برای حل هر کدام از این مسائل راهکار ارائه کرده است. به هر روی ما با قانون جوانی جمعیت دنبال تشویق فرزندآوری نبوده ایم؛ بلکه دنبال رفع موانع فرزندآوری بوده ایم.

بانکی پور با بیان اینکه از ۳۰ سال پیش که سیاست‌های تعدیل جمعیت در کشور اجرا شده اند ابر و باد و مه و خورشید و فلک در کار بوده و موانع زیادی ایجاد شده اند تا جوانان ازدواج نکنند و یا فرزند دار نشوند، افزود: ما در قانون جوانی جمعیت می‌خواستیم تمام موانع، مقررات و رویه‌های وضع شده از سوی حاکمیت را که در جهت تاخیر ازدواج و تاخیر در فرزندآوری بوده اند را تغییر بدهیم.

وی تصریح کرد: یکی از موانع فرزنداوری دانشجویان این بوده که استاد راهنما در دوران ارائه پایان نامه به دانشجو اجازه بارداری نمی‌داده به همین دلیل ما برای اینکه از طریق قانونی جوانی جمعیت این مشکل را حل کنیم این امتیاز را به استاد راهنما دادیم تا در صورت بارداری دانشجو یک سهمیه به سهمیه هایش اضافه شود.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: بانکی پور نماینده مجلس بسیج دانشجویی دانشگاه تهران پیری جمعیت ازدواج جوانان موانع فرزندآوری قانون جوانی جمعیت پیری جمعیت رشد جمعیت سال آینده بانکی پور زاد و ولد کشور ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۷۰۲۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نباید خطوط جوانی جمعیت را رد کنیم

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، محمداسماعیل اکبری فوق تخصص غدد و سرطان و رئیس انجمن آموزش پزشکی ایران  درباره آمار‌های کهنسالی جمعیت در کشور مباحثی را مطرح کرد و گفت: در تحقیقی که از من به زودی قرار است منتشر شود همه آمار‌ها و چارچوب‌ها مشخص شده و به نظر می‌رسد که شرایط از قبل وخیم‌تر شده است. ما تا بیست سال دیگر نزدیک به ۹۰ میلیون نفر جمعیت خواهیم شد و کشور‌های اطرافمان هم همین میزان خواهند بود.

وی در ادامه درباره مهمترین شاخص‌های جمعیتی گفت: نخستین شاخص میزان تولد یا بقای یک جمعیت است که این میزان برای کشور ما هر روز کمتر می‌شود، دومین شاخص ازدواج است که همین الان هم از نظر سن ازدواج بالاو به لحاظ عددی کمتر از قبل شده‌ایم. شاخص سوم مهاجرت است که نزدیک به شش میلیون مهاجر ما داریم که قطعا بزرگترین استراتژی کشور‌های غربی برای تأمین نیاز‌های جمعیتشان مهاجرپذیری است و سیاست‌های ما برای جلوگیری از این مهاجرت‌ها هنوز مشخص نیست. دکتر اکبری یادآور شد: شاخص دیگر بارداری است که از صد بارداری تعداد هشتاد بارداری به تولد منجر می‌شود و بقیه به دلائل مختلف سقط می‌شوند و درنهایت شاخص آخر مرگ است که ما امروزه در بین جوانان و سپس کودک و نوجوان مرگ و میر به دلیل تصادفات و مسائل دیگر سلامتی زیاد داریم.

وی با بیان اینکه تلاش‌های خوب ستاد ملی جمعیت برای تشویق به فرزندآوری و دیگر سیاست‌های جمعیتی گفت: به لحاظ علمی و جایگاه اجتماعی هم افرادی که در این ستاد کار می‌کنند می‌بایست مورد وثوق و شناس مردم باشند تا قدرتمندانه بتوانند حرفشان را بزنند و مورد قبول قرار بگیرند. دکتر اکبری با اشاره به اینکه نباید از خط و خطوط جوانی جمعیت عبور کنیم، گفت: سیاست‌های دولتی و حاکمیتی در این عرصه کاملا دلسوزانه و تعبدی است که باید در میدان عمل هم نتیجه بدهد و همه اینها در تعامل با اساتید و پژوهشگران این عرصه که کار علمی، پاسخ به ابهامات و پژوهشی می‌کنند اثربخش خواهد بود.

وی با تأکید بر اهمیت تبلیغات دراین زمینه گفت: تبلیغات نباید تبدیل به ضد تبلیغ شود، هنوز اثر تبلیغات سوقبلی در جامعه در عرصه فرزندآوری دیده می‌شود و خیلی طول می‌کشد که ما با تبلیغات مناسب سیاست‌ها را در بین جامعه تغییر دهیم.

دومین جایزه ملی جوانی جمعیت به همت ستاد ملی جمعیت در بخش‌های خانواده، رسانه، سازمان‌های مردم نهاد، دستگا‌های اجرایی، شرکت‌ها و موسسات خصوصی، مدیران و نخبگان اردیبهشت سال جاری با شعار سهم من از جوانی ایران برگزار خواهد شد.

علاقه‌مندان جهت کسب اطلاعات بیشتر می‌توانند به سایت jameyat.ir مراجعه فرمایند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • فرصت کوتاه برای رشد جمعیت
  • کم کاری رسانه در تبلیغات جوانی جمعیت
  • جوانی جمعیت از مؤلفه‌های اصلی قدرت و اقتدار ملی است
  • گرمای گوشی و لپ‌تاپ باعث ناباروری می‌شود
  • نرخ رشد جمعیت در استان گلستان در وضعیت «بحرانی» قرار دارد
  • واگذاری زمین به هفتاد هزار نفر در کشور
  • نباید خطوط جوانی جمعیت را رد کنیم
  • بهبود شرایط جوانی جمعیت در کشور
  • بهبود شرایط جوانی جمعیت در کشور/ از رشد موالید تا چند فرزندی
  • ۱۸۳ روستای خدابنده با جمعیت بالای ۲۰ خانوار از نعمت برق برخوردار است